A displaced Syrian girl from Deir Ezzor stands at a camp for displaced people some seven kilometres from Arisha in the neighbouring province of Hasakeh on October 8, 2018. - More than seven years into Syria's conflict, 13 million people across the country still need humanitarian assistance, says the United Nations. (Photo by Delil souleiman / AFP)
A displaced Syrian girl from Deir Ezzor stands at a camp for displaced people some seven kilometres from Arisha in the neighbouring province of Hasakeh on October 8, 2018. - More than seven years into Syria's conflict, 13 million people across the country still need humanitarian assistance, says the United Nations. (Photo by Delil souleiman / AFP)

 اختطف تنظيم الدولة الإسلامية المئات من مخيم البحرة المجاور للاشتباكات المستمرة بين التنظيم المسيطر على المنطقة وبين قوات سوريا الديمقراطية المدعومة من التحالف الدولي.

نقل المرصد السوري لحقوق الإنسان يوم السبت تخوفه على حياة العائلات المخطوفة في ظل تنفيذ التنظيم لقرارات إعدام بحق 10 عناصر قوات سوريا الديمقراطيةبينما تتزايد حدة القتال بين الفصيلين في الأيام الأخيرة في الجيب الأخير للتنظيم شرق نهر الفرات.

تحاول قوات سوريا الديمقراطية بدعم من الغارات الجوية من التحالف الدولي تقليص سيطرة التنظيم في القطاع الشرقي من ريف دير الزور. وسقط في المواجهات المستمرة منذ 4 أيام، بحسب المرصد السوري، 57 من مقاتلي قوات سوريا الديمقراطية و74 من عناصر تنظيم الدولة الإسلامية.

Alison Tahmizian Meuse

Alison T Meuse is the Asia Times Middle East editor and correspondent.